Byta batteri Huawei Linköping

Byta batteri Huawei Linköping.

P10 lite Batteribyte

Byta batteri Huawei Linköping.
Batterilivslängden är låg. Din Huawei P10 lite kraschar eller inte.

Introduktion

I den här guiden visar vi dig hur du byter ut ditt P10 lite defekta batteri. Denna reparation kan hjälpa dig om din P10 lite kraschar vid kraftig användning, eftersom spänningen tillfälligt sjunker, kan du inte ladda den eller slå på den, eller batterilivslängden är väldigt låg. Säkerhetskopiera alla dina data innan reparationen, och rör på någon metall, som ett element för att bli av med statiska laddningar.

Ersättningsdelar och verktyg för denna reparation

Våra verktyg plus rätt reservdel hjälper dig att fixa din enhet enkelt.

Detta kraftfulla nya batteri kan hjälpa till om din Huawei P9, Huawei P9 Lite, P10 lite eller din Honor 8 kraschar under tung användning.

 

Stäng av enheten.

-          Tryck och håll ned strömbrytaren tills du ser en meny.
-          Välj avstängningsalternativet och tryck på igen för att bekräfta.

Var extra försiktig med det här steget, eftersom pläterat glas kan skada dig. Bakstycket är limt på bildskärmen. Så du behöver värma bakstycket och dra av det med en sugkopp. Placera sugkoppen så låg som möjligt på baksidan, över texten.
Dra på sugkoppen medan du trycker på ramen mot bordet med hjälp av en plockning. Så snart ett mellanrum mellan rammen och locket öppnas, kan du försiktigt hålla fast i ditt val. Flytta plockningen längs enhetens kanter för att unlucka locket runt.

Fingeravtryckssensorn är fastsatt på baksidan. Den är ansluten till moderkortet med en flexkabel. Var försiktig när du tar av locket, så att du inte skadar kabeln och PCB. Lyft försiktigt upp bakstycket. Vik upp den längs enhetens kortkant. Du borde kunna se flexkabeln nu. Det finns en liten bandremsa över flexkabelkontakten på bakstycket. Dra av den och använd sedan pincett för att dra ut kabeln ur uttaget. Håll bandremsan för att fästa flexkabeln senare. När bakstycket är avstängt kan du lägga det åt sidan.
Ta bort skruven på batterikontaktens konsol. Fästet är låsat in på andra sidan, så ta bort det försiktigt. Nu kan du koppla ur batteriet.

Du kan ta bort moderkortet för att komma till batteriet lättare. Du kan se stegen i utbytesguiden för displayen. Försiktigt: Batteriet böjer mycket enkelt. Värm upp displayen flera gånger tills limet är mycket mjukt och batteriet kommer lätt ut. Du kan också försöka dra av batteriet med en sugkopp, om limet inte är för starkt.
Eller du kan beställa ett nytt batteri med din bildskärm och kassera den gamla. Batterilimet är mycket starkt. För att få av det måste du värma enheten från displayen med en värmepistol. Värm inte batteriet direkt.
Skjut sedan den breda änden av batterispygen under batteriet på den långa övre kanten. Här är limremsan lite tunnare än på andra sidor. När batteriet slocknar på ena sidan kan du pry runt runt med spudgen och unga de andra fläckarna. Om du byter ut batteriet kan du klippa ut dubbelsidigt tejp eller dra av och återanvända remsor från den gamla skärmen. Om du använder en ny bildskärm kommer den med klistermärken för batteriet. Dra vid behov av skyddsfilmerna nu.

Sätt i batteriet i enheten.

Se till att den står på rätt sätt och tryck sedan på den runt.Se till att kontakten är över sitt uttag, så att du kan ansluta den lätt. Skjut in fingeravtryckskabelns kontakt i det spår på baksidan. Det finns två små flikar till vänster och höger om pluggen; Skjut in kontakten tills den stannar.Sätt i kontakten med den gamla bandplåstret eller skär ut en 2x2 mm kvadratisk band.Fäst bakstycket på rätt sätt. Värm det igen för att göra limet mjukare och tryck sedan på det under längre tid så limet kan svalna och binda.Flexkabeln är mycket känslig. Se till att du inte vrider den. Det bästa sättet att fästa det är som du ser på bilderna.

 

 

 

 

 

Comments are closed.