iPhone 7 startar inte? Här är vad du kan göra

iPhone 7 startar inte? Här är vad du kan göra

Det finns många olika anledningar till att en iPhone 7 eller 7 Plus inte startar - men oroa dig inte, det finns en bra chans att vi har en lösning för dig!

I allmänhet beror iPhone 7-problem på att maskinvaran eller programvaran misslyckats. Lyckligtvis är det ofta den senare. Om du har ett problem med iPhone 7 eller 7 Plus, kan med några enkla steg oftast lösa problemet.

Så, hur tar du reda på varför din iPhone 7 inte slås på? Läs vidare för att ta reda på det.

Skicka min telefon på lagning Laga min telefon

 

iPhone 7 mjukvarukrash - försök en tvingad omstart

Detta är alltid vår första go-to move när vi försöker återuppliva en livlös iPhone. Om din skärm är svart eller skärmen om den är frusen kan en tvingad omstart ge en till synes mirakulös lösning. För att tvinga omstart av en iPhone 7, tryck och håll ner både sido- och volym ned-knapparna samtidigt i minst 10 sekunder tills Apple-logotypen visas.

 

Om den tvingande omstarten fungerar, har din telefon troligen upplevt en programkrasch. I det här fallet rekommenderar vi att du säkerhetskopierar dina data nu. Du kan få reda på hur du gör detta på vårt inlägg som är dedikerat till dataräddning. Har det hänt en gång, kan det hända igen. Ibland kan det vara ett tecken på att din telefon börjar bli dålig.

Detta beror på att om programvaran på din telefon inte är stabil kan det leda till ytterligare komplikationer längs linjen - men vi tycker alltid att det alltid är bäst att säkerhetskopiera dina data regelbundet ändå. Med dina data säkert säkerhetskopierade kan du nu uppdatera din programvar. För att lära dig hur du uppdaterar programvaran, gå vidare till "Fabriksåterställning".

Starta upp telefonen

Om den tvingande omstarten inte löste problemet, är det en bra idé att ladda telefonen i minst en timme för att starta upp den. Ett uttömt batteri kan ibland leda till ett visst beteende, laddningen kan därför ta längre tid för telefonen innan den startar.

Men innan du går vidare till andra saker säkerställ att telefonen laddas. Vänta först några minuter för att se om batteriladdningsskärmen visas. Om det gör det, låt din iPhone 7 ladda ett tag. Om du inte ser den laddningsskärmen är det dags för några steg.

Byt ut laddaren och kabeln och prova en annan uppsättning - det är möjligt att strömkällan inte fungerar. Du kan också försöka rensa bort eventuella skräp inuti telefonens laddningsport som kan hindra kontakterna för bra anslutning. (Var försiktig
så du inte skadar laddningsporten)

Slutligen, en telefon kommer ibland endast att ladda via en bärbar dator, inte via en väggladdare. Medan det här indikerar ett större problem, kan anslutning av din iPhone 7 till en bärbar dator åtminstone ge en tillfällig lösning på ditt strömproblem.

 

 

 

 

 

Comments are closed.