iPhone X vs iPhone 8: Ta reda på skillnaden mellan Apples nya telefoner?

Apples nya telefoner har funnits ett tag på marknaden, man har till och med hunnit komma ut med iPhone Xs och iPhone Xr. I det här inlägget ska vi ändå titta lite på vad skillnaden faktiskt är mellan den billigare iPhone 8 och den betydligt dyrare iPhone X. För det kan väl ändå inte bara vara prislappen?

Många undrar nog vad som hände med iPhone 7S? Apple har varit konsekventa med att alltid presentera en "Supermobil" kallad "S" men inte denna gång, man hoppade rakt in på nya modellnummer.

iPhone X (iPhone 10) är ett designmonster tillverkat för att fira 10-årsjubileet av iPhone. Till skillnad från iPhone 8 har den också en lyxigare design där den likt Samsung S8 också har en skärm som går kant till kant.

Den största designen oddity kommer sannolikt att vara utklippet på toppen som dips in i skärmen. Detta rymmer en mängd sensorer och den främre kameran, och det ser väldigt ut som den väsentliga telefonen. Det blir intressant att se huruvida en del av skärmen är avstängd, kommer att vara irriterande, men vi misstänker att det blir lätt att vänja oss. Båda senaste iPhonesna har alla glasbackar, vilket vi tycker är snygga men vi är inte övertygade om dess hållbarhet.

Reparera din iPhone 6, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 i Linköping hos WeLoveRepair.

Varje ny iPhone är vattentålig med samma IP67-klassificering som tidigare men den ikoniska cirkulära hemknappen som har satt under displayen på alla iPhone har gått till vägen för hörlursuttaget på iPhone X. Det betyder också att Touch ID är nu endast tillgänglig på iPhone 8, inte på iPhone X. Istället åtnjuter X en ny funktion calledFace ID. Denna ansiktsscanningsteknik ser ut att likna ansiktsigenkänning i not 8, men du kan använda den för att tillåta iTunes-inköp tillsammans med att låsa upp telefonerna.

Istället för att bara vara en estetisk touch har återgången till ett glas tillbaka tillåtit Apple att genomföra trådlös laddning i iPhone-raden för första gången. Alla nya telefoner drar nytta av detta laddningsalternativ, så det är inte bara exklusivt för iPhone X.

Specifikationer: Det nya 10nm A11-chipet driver båda telefonerna, men RAM har ännu inte bestämts. IPhone X får den nya OLED-skärmen, medan 8 och 8 Plus måste klara sig med IPS LCD.

 

 

 

Comments are closed.