Kan inte ansluta med bluetooth

Har du problem att ansluta med bluetooth? Du är inte ensam.

Visste du att order Bluetooth är från gammal dansk kung?

Skaparna av Bluetooth antagligen trodde att detta var en lämplig symbol för en teknik som skulle bli en industristandard, som förenar smartphones och laptops med en bekväm trådlös teknik.

Vad dem inte tänkte på var hur jobbigt och frustrerande det kan vara med en blåtandsanslutning som inte fungerar.

Vad är Bluetooth och hur fungerar det?

Blåtand är kortvågsteknik. Den tillåter användare att överföra data på kortare avstånd, oftast mindre än 30 meter. T.ex som att strömma musik trådlöst till en högtalare eller skicka filer mellan två enheter. Eller för de flesta, trådlösa samtal i bilens högtalarsystem.

Så varför är min iPhone Bluetooth-parning misslyckad?
När din iPhone "parar" med din Bluetooth-enhet eller med en annan iPhone blir de i grund och botten lära känna varandra. Det betyder att de kommer att lägga ut sina känslor och söka efter andra enheter att ansluta till.

Det är troligt att det inte finns många andra enheter som vill koppla ihop med en annan enhet på ett så kort tid samtidigt, så de borde inte ha svårt att hitta varandra. När de har gått ihop en gång, har enheterna en tendens att hitta varandra automatiskt i framtiden.

Med detta sagt kan det finnas några orsaker och ett antal lösningar, när det gäller iPhone-felsökning av Bluetooth.

Min Bluetooth-enhet hitta inte min iPhone

Oroa dig inte, du är inte ensam. Om din iPhone 6 har Bluetooth-problem (eller någon annan modell, för den delen), eller om du har problem med att para din iPhone med en annan telefon eller enhet, finns det förmodligen en oskyldig anledning till det. Följande steg bör hjälpa till att klargöra problemet:

Se om enheten parar med andra telefoner, eller om din iPhone parar med andra Bluetooth-enheter.
Det här är det bästa sättet att isolera problemet. Om din iPhone parar med andra enheter, vill du felsöka Bluetooth-enheten. Om din iPhone inte kommer att para ihop med några enheter kan du komma till arbetet med att lösa problemet på din iPhone.

Stäng av Bluetooth på båda enheterna och sätt sedan på igen.
Det här är ofta en enkel lösning. Det finns en anledning till varför det alltid är det första de säger att du ska försöka.

Men om det inte löser problemet, utför sedan en hård återställning av din enhet.

Comments are closed.