Laga Samsung J5 Linköping

Laga Samsung J5 Linköping. Byta skärm Samsung J5 Linköping. Byta batteri Samsung J5 Linköping. Trasig Samsung Samsung J5 Linköping. Vattenskadad Samsung J5 Linköping. Samsung J5 laddar inte. Skärmbyte Samsung J5 Linköping. Samsung J5 startar inte.

[​IMG]

Bakgrund: Efter att ha haft ett litet äventyr med Samsungs nuvarande flaggskepp S8+ som inte blev bestående då jag inte har den kvar i min ägo i detta nu så lämnade den korta tiden med lite mersmak i min mun. Jag fick då en idé att göra något som jag aldrig har gjort förut och det är att prova på en budgetmodell ur Samsungs sortiment även om jag har varit bra skeptisk förr till deras budgetmodeller. Men utav egen erfarenhet så börjar vissa gränser att suddas ut rätt rejält ibland när det gäller skillnader mellan flaggskepp och lite mer plånboksvänliga modeller. Men vissa saker kommer man alltid att få komprimissa med det kommer man aldrig ifrån och det här är inget undantag till den regeln. Jag hade dock ingen aning om vad jag kunde vänta mig i detta fall.

Skärm och hårdvara: Redan innan jag hade den i min hand så förstod jag ju att det är här en utav de större kompromisserna kommer att bli märkbar och det är upplösningen på panelen. Den ligger på bara 720p och det tillsammans med en Amoled som har pentile-matris som Samsung har en förkärlek för banar inte väg för någon värst vidare skärpa. Tack och lov är panalen bara 5,2" och hade den varit större hade jag nog hoppat över ett köp helt och hållet. Skärmen är verkligen inte skarp på något sätt eller vis. Oskärpan blir än mer tydlig än vad 1080p Amoled är på 5,5" skärmar. Men bortser vi från det så är det en bra panel som är kapabel till naturtrogen färgåtergivning om man håller sig till "Basic" skärmläge framförallt. Men de flesta kör nog på "Adaptive" och får får man likt S8'orna överdrivna färger men jag kan tycka mig att det är aningen mindre så på denna telefon även om färgerna fortfarande är överdrivna. Men bortser man från skärpan så är det Amoled i rätt hög klass upplevs den som och man får samma kalibreringsmöjligheter i mjukvaran som finns på S8 (bortsett från kantjustering).

Som en notering så måste jag bara nämna här att jag hade problem med skärmarna som jag fick på mina två S8+ exemplar som jag gick igenom. De hade diverse visuella defekter som gjorde att jag inte accepterade dem. Nu när jag köpte denna budgetmodell fick jag en panel som är helt fri från de problem som jag hade med panelerna i S8+. Dessa är jämnare i ljusstyrka samt vitbalans sett till hela skärmens skärmyta.

Byggkvalitén upplever jag som mycket god. Det här året har de gjort en tydlig uppgradering när det gäller detta då den är helt och hållet i ett stycke aluminium bortsett från skärmen. På grund av detta så föredrar jag dess känsla i handen jämfört med glaset på S8+. Jag håller inte med om att man ska ha glasbaksida på en telefon bara för att det ska vara premium jag ser enbart nackdelar med det och föredrar personligen ett stycke metall i handen. Ytan på den känns ungefär som på min iPhone 6s Plus. Den känns inte alls lika skör i handen eller lika hal som en S8. Här är en punkt då jag föredrar J5 2017 framför S8. Knapparna är tydligt taktila, mer så än på S8+ jag hade. Det känns ordentligt när man trycker in en knapp. Upplever inga skavanker eller problem när det gäller hur den är ihopskruvad. Gedigen rakt igenom. Möjligtvis känns hemknappen aningen plastig när man trycker in den och den ger ett relativt högt ljud ifrån sig. Men har för mig att det var i princip likadant på S7'orna.

Här sitter också fingeravtrycksläsaren på en av mig mycket mer uppskattad plats och det är på framsidan. Jämfört med hur den sitter på S8'orna så är det här en befrielse. Jag finner det också märkligt att denna är på sätt och vis bättre än den i S8'orna också på grund av hur den fungerar. Jag kan svepa fingret in på den och när jag stannar så läser den fingret och låser upp. Det funkade inte på S8+ där det verkligen hade varit nödvändigt pga dess position. Man behövde pricka rätt på en gång på S8+ när man la fingret på den. Denna kanske inte är riktigt lika snabb men den upplevs ändå som bättre och markant skönare att använda. Smaksak huruvida man vill ha den på fram eller baksida men positionen på S8'orna kan nog de allra flesta vara överens om att det inte är optimalt.

Kamera: Här är det andra området där man får märkbart tumma på kvalitén och upplevelsen. Den har inte en chans mot den kamera som sitter i deras flaggskepp. Det dynamiska omfånget är markant sämre och situationer med stor skillnad på ljus och mörker får man ofta välja vilket man prioriterar detaljer i. Man måste förlita sig på HDR-läget för att få ett bra dynamiskt omfång. Tyvärr finns inget "autoläge" för HDR utan det måste man aktivt aktivera själv om så önskas. Dessutom tycks vitbalansen vara för kall i många lägen i autoläget även utomhus i gott ljus. Så man får med fördel ofta byta till "Pro" för att manuellt ändra till "dagsljus" när det gäller vitbalans för att få varmare och finare kort som ser närmare verkligheten ut. Men Samsungs galleriapp bjuder på goda möjligheter att justera vitbalansen i efterhand steglöst i kelvinskalan och det fungerar bra när det behövs. Mörker är ett annat område där kameran givetvis får problem i vanlig ordning på billigare mobiler. Men som helhet får kameran anses vara OK för sitt pris och den är definitivt mycket bättre än den som sitter i Lenovo P2 till exempel som idag kostar några hundralappar mer. Denna kamera är kapabel till bra bilder men man får ofta jobba lite mer för det själv om man ska få så bra resultat som möjligt i grunden. S8'orna sköter det mer galant helt själva på auto. Detaljrikedomen är heller inte alls i klass som på deras flaggskepp men fullt dugligt för sociala medier som sig bör.

Mjukvara: Upplevelsen när det kommer till mjukvaran är i det stora hela identisk med den i S8'orna. Det är den senaste versionen utav deras gränssnitt och det som skiljer är en del mjukvarufunktioner. Framförallt alla Edge-funktioner men även lite mer än så såsom "Smart Capture" och annat. Men annars är allting sig likt och i princip identiskt med samma stöd för teman och typsnitt.

Här är också en del där jag hade förväntat mig den största skillnaden och det är flytet i gränssnittet. Men det har förvånat mig nämnvärt med dess bra flyt faktiskt. Vissa saker hanterar den här telefonen faktiskt bättre än S8'orna och det är små saker som animationen när man går tillbaka till hemskärmen. Den fick nästan jämt framedrops för mig på S8+ men här händer det i princip aldrig. Samma sak öppna deras egna applåda känns lite lenare i animationen. Så här är en liten grej som denna lilla budgetmodell slår sin storebror på fingret. Däremot är det inte alls samma fart och fläkt i den här telefonen och man märker att laddtider blir lite längre. Dock inget katastrofalt på något sätt eller vis.

Tyvärr så laddas appar om en del pga del snåla tilltagningen utav RAM på endast 2gb. Jag har dock gjort situationen bättre genom att frysa massvis med processer som man kan göra på Samsungtelefoner utan root. På denna modell kan det faktiskt göra märkbar skillnad på grund av den låga mängden RAM. Men det är inte någon multitaskingtelefon på något sätt eller vis! 2gb är 2gb det går inte att göra under med det. En av telefonens större nackdelar. Jag har dock aldrig varit med om uteblivna pushnotiser från appar pga detta utan deras processer verkar ligga aktiva i bakgrunden ändå och pushnotiser ramlar in som de ska även om appen i fråga har blivit dödad av systemet.

Allt som allt så är den faktiskt rätt len i animationer och skrollning. Betydligt bättre än vad jag hade väntat mig utav en budgetmodell från Samsung faktiskt. Touchen är väldigt responsiv och följsam utan något input-lag att tala om. Kör Gboard och har aldrig uppfattat att det inte hänger med då tangentbordet aldrig har laggat än så länge.

Batteri: En av telefonens starka sidor helt klart. Här är en till punkt då den slår sin storebror på fingrarna. Denna har tydligt bättre batteritid än S8+. Man märker att den är oerhört energieffektiv både i processor och skärm. Men med 720p så blir det inte så mycket pixlar att skyffla runt heller och det kombinerat med strömsnål processor gör underverk för batterit. Har aldrig upplevet att telefonen blir mer än ljummen heller. Ens vid laddning så har den inte blivit mer än lite ljummen. Vid min allra första fulla laddning så hade jag efter 1 dag och 18 timmars upptid en skärmtid på 6 timmar och 31 minuter och då hade jag 33% kvar på batteriet. Då hade jag haft en dag utomhus i fullt dagljus med skärmen på max ljusstyrka på en del då jag var ute och fotograferade för att testa kameran inför denna recension. Men även en del med låg ljusstyrka inomhus på kvällen innan. Så blandad användning. Men uthålligheten är mycket mycket god speciellt med tanke på batteriets kapacitet på 3000mAh. Imponerande må jag säga.

Laga Samsung J5 Linköping

Laga min telefon nu

WeLoveRepair.

Ta med din Samsung J5 till oss idag så hjälper vi dig att laga den.
Vi utför alla slags reparationer på plats.

Laga Samsung J5

 • Skärmbyte Samsung J5
 • LCD reparation Samsung J5
 • Baksida Huawei Samsung J5
 • Batteri Huawei Samsung J5
 • Batteribyte Samsung J5
 • Hemknapp Samsung J5
 • Volymknappar Samsung J5
 • Högtalare
 • Framkamera
 • Bakkamera
 • Kamera
 • Vattenskada
 • Laga Samsung S7 Edge Linköping

 

Byta skärm Samsung J5

Trådlös laddning är inte nytt, men det är på tiden att vi Iphoneägare kan ladda mobilen trådlöst, t ex i bilen. Apple har valt Qi-teknik, en redan etablerad standard, och tills Apple släpper sin egen laddplatta nästa år finns flera tredjepartslösningar att använda. I och med en kommande uppdatering ska laddhastigheten förbättras, idag går det ganska långsamt.

Samsung J5 laga kameran

Är kameran trasig på din Samsung J5 2016 eller Samsung J5 2017
Vi byter den idag, kom in så hjälper vi dig.

Laga Samsung J5 Linköping. Byta skärm Samsung J5 Linköping. Byta batteri Samsung J5 Linköping. Trasig Samsung Samsung J5 Linköping. Vattenskadad Samsung J5 Linköping. Samsung J5 laddar inte. Skärmbyte Samsung J5 Linköping. Samsung J5 startar inte.

Samsung J5 trasig mikrofon

Fungerar inte din mikrofon? Kom in till vår butik idag så byter vi den.

Laga Samsung J5 Linköping. Byta skärm Samsung J5 Linköping. Byta batteri Samsung J5 Linköping. Trasig Samsung Samsung J5 Linköping. Vattenskadad Samsung J5 Linköping. Samsung J5 laddar inte. Skärmbyte Samsung J5 Linköping. Samsung J5 startar inte.

Samsung J5 laddar inte

Tar inte din Samsung S7 Edge eller Samsung S7 Edge inte emot laddning? Det kan vara trasigt batteri eller laddporten. Kom in så lagar vi den idag.

Laga Samsung J5 Linköping. Byta skärm Samsung J5 Linköping. Byta batteri Samsung J5 Linköping. Trasig Samsung Samsung J5 Linköping. Vattenskadad Samsung J5 Linköping. Samsung J5 laddar inte. Skärmbyte Samsung J5 Linköping. Samsung J5 startar inte.

Samsung J5 dåligt ljud

Har du svårt att höra vid samtal? Då är kanske din högtalare trasig. Vi har alltid reservdelar i lager. Välkomen in så lagar vi din Samsung S7 lite idag.

Laga Samsung J5 Linköping. Byta skärm Samsung J5 Linköping. Byta batteri Samsung J5 Linköping. Trasig Samsung Samsung J5 Linköping. Vattenskadad Samsung J5 Linköping. Samsung J5 laddar inte. Skärmbyte Samsung J5 Linköping. Samsung J5 startar inte.

Laga min iPhone nu

 

 

Comments are closed.