Min iPhone laddar inte

Hur du fixar din iPhone som inte laddar.

Du tar tag i din iPhone, du tar din laddningskabel och du försöker plugga in för att ladda din telefon. Men vänta…min iphone laddar inte

iPhone 7 laddar inte? iPhone 6 laddar inte? Oavsett iPhone så har vi lösningen.

Behöver du köpa reservdelar till iPhone?
Kolla in vår butik på Tradera

Vill du inte laga själv? Boka en tid hos oss i Ekholmen Centrum.

Det här är konstigt ...

Du fortsätter att försöka, byta och vrida din laddningskabel varje gång i hopp om att det kan göra skillnad.

Du kanske tänker,

"Jag vet att det var laddning i morgon (eller igår) men jag vet inte varför men min iPhone  inte att laddar?!"

 

Tja, du har inte försökt allt. Åtminstone inte bara än...

Fem sätt att fixa din iPhone som inte laddar.

1. Återställ din telefon, s.k hard reset.

Det allra första du alltid bör göra, om du upptäcker att din iPhone inte laddar, är att hårdåterställa din iPhone. Genom att utföra en hård återställning på din iPhone kan du kontrollera eventuella programfel innan du hoppar in för att kontrollera någon av maskinvaran. Detta beror på att det är din iPhone-programvara som gör det möjligt att ladda upp det inte är maskinvara.

Så här kan du "hard reset" din iPhone.

Om du använder en nya iPhone, iPhone 8, 8 Plus, X, XR eller XS Max.

 1. Tryck och släpp snabbt upp Volym upp-knappen.
 2. Gör sedan samma för Volym ner-knappen. Tryck snabbt och släpp Volym ner-knappen.
 3. Slutligen, tryck och håll ner strömbrytaren till sidan tills du ser en Apple-logotyp visas på din iPhone-skärm. När du ser logotypen på din iPhone-skärm kan du släppa sedan.

Om du använder iPhone 7 eller 7 plus.

 1. Tryck och släpp snabbt upp Volym upp-knappen.
  Gör sedan samma för Volym ner-knappen. Tryck snabbt och släpp Volym ner-knappen.
  Slutligen, tryck och håll ner strömbrytaren till sidan tills du ser en Apple-logotyp visas på din iPhone-skärm. När du ser logotypen på din iPhone-skärm kan du släppa sedan.

Om du använder en iPhone 6S, 6S Plus, SE eller äldre modell.

 1. Tryck och släpp snabbt upp Volym upp-knappen.
  Gör sedan samma för Volym ner-knappen. Tryck snabbt och släpp Volym ner-knappen.
  Slutligen, tryck och håll ner strömbrytaren till sidan tills du ser en Apple-logotyp visas på din iPhone-skärm. När du ser logotypen på din iPhone-skärm kan du släppa sedan.

Försök nu ladda din iPhone igen. Om du fortfarande upptäcker att din iPhone inte tar emot laddning, går du vidare till nästa metod.

 

Kontrollera din lightningkabel efter skador.

Ta tag i din iPhones laddningskabel.

Okej nu, titta noga på båda sidor av den ena änden av kabeln som du använder för att ansluta till din iPhone för att ladda den med.

Nu vet jag att du kanske frågar, "Hur säger jag om min laddningskabel är vad som orsakar att min iPhone inte laddas?"

Så länge du har kontrollerat att laddningskabeln inte har några repor, bucklor eller brutna spetsar, kan du ställa din fråga till testet genom att prova några saker:

 1. Prova att ansluta din iPhone med din laddare till datorn och se om din iPhone laddar. Om din iPhone inte laddar, är det troligtvis laddaren själv som orsakar problemet.
 2. Anslut din iPhone med din laddare till din bil och se om din iPhone laddar.
 3. Återigen, om din iPhone inte laddar, beror det på att laddaren har ett problem.
  Laddar din iPhone på många olika platser runt huset. Säg att du kan ha ett uttag i ditt sovrum för att ladda eller ditt vardagsrum. Ge det en gå ett par gånger.
 4. Laddar din iPhone med din väns kabel. Din vän kan ha en iPhone och en laddare att gå med den. Försök be honom eller henne om du kan ladda om din iPhone med laddningskabeln. Om det fungerar med deras och inte med din, så vet du vad du ska göra.
När du har försökt listan över tester ovan kan du bestämma om problemet verkligen ligger med laddaren själv eller iPhone.

Om problemet med laddaren är det dags att få en ny blixtkabel. Men om chansen är att problemet är med din iPhone kan jag fortfarande hjälpa dig att prova några andra saker som kan hjälpa din iPhone.

 

Nu om du ser något ludd, smuts eller saker där, då kan det vara vad som stannar din blixtkabel från att ansluta till din iPhone. Det här orsakar att iPhone inte laddas eftersom den helt enkelt är blockerad från att ta emot laddningsinmatningen på grund av all den gunk som finns där.

Dessutom har din iPhone laddningsport ca 9 kontakter där. Problemet är att när som helst någon av dessa "kontakter" blockeras av skräp eller skräp som har ackumulerats inuti laddningsporten kommer iPhone inte att ladda alls.

Det är ett ganska känsligt område för din iPhone.

iPhone laddas inte

Låt oss komma tillbaka till vårt problem, vad du behöver göra är att rengöra laddningsporten genom att borsta den försiktigt med den mjukaste penseln som du hittar. Jag ska visa dig hur.

iPhone 7 laddar inte

 

iPhone 6 laddar inte

 

Comments are closed.