Så här överför du allt från din gamla Android-telefon till din nya

Så här överför du allt från din gamla Android-telefon till din nya

Ingen vill spendera för evigt att flytta alla sina saker till en ny telefon. Här är en snabb och smärtfri guide för att få dig igång snabbt

Att flytta till en ny telefon kan vara en smärta. Android kan ha kanten över iOS när det gäller en snabb integration med molntjänster, men Google har fortfarande ett sätt att gå när det gäller att enkelt överföra all data från din gamla telefon och till den nya.

Men det har blivit bättre. Du måste självklart vara beroende av Googles tjänster, men med Android Nougat har det aldrig varit enklare att flytta din personliga information. Det kommer fortfarande att ta lite vaksamhet och lite arbete, men du behöver inte vara en Androidtekniker längre för att säkerställa att dina data är redo att flytta nästa gång en katastrof träffar din telefon - eller om du bara vill ha en ny .

Vilka är dina säkerhetskopieringsalternativ? 

Innan du kan göra någonting måste du kontrollera att din gamla telefon är inloggad på ditt Google-konto. Det är nästan säkert, men gå till Google-fliken i Inställningar för att se till.

Då måste du hitta telefonens säkerhetsinställningar. På Pixel och Nexus-enheter finns ett alternativ för säkerhetskopiering och återställning under fliken Personlig i Inställningar, men platsen varierar på andra telefoner. Det enklaste sättet att hitta det är att skriva "backup" i inställnings sökfältet.

När du är där ser du ett par alternativ. På Pixel- och Nexus-telefoner finns en säkerhetskopia till Google Drive-omkopplare som gör att flera typer av innehåll kan säkerhetskopieras, inklusive installerade appar och åtföljande data, samtalshistorik, enhetsinställningar, kalenderposter, kontakter, foton och videoklipp och, exklusivt för Pixel-telefoner, sms-meddelanden. Den säkerhetskopieras automatiskt över natten, så när du slår på den behöver du inte ge det en annan tanke.

På andra telefoner ser du en säkerhetskopiering av min data. Om du blåser det blåser du till att dina applikationsdata, Wi-Fi-lösenord och olika telefoninställningar skickas till Googles servrar och är redo när du loggar in på en ny telefon. På så sätt behöver du inte skriva in lösenord till nätverk som du redan har sparat. 

Du kommer också att se en andra växel som heter Automatisk återställning. Om du aktiverar den här kommer du att återställa data och inställningar om du väljer att installera om en tidigare borttagen app.

Eftersom säkerhetskopior fungerar via Google Drive, om du går över till appen ser du ett alternativ för säkerhetskopiering i sidofältet. Inuti ser du en lista över vilken enhet som har säkerhetskopierats, med din nuvarande telefon upptagen i topplåten (sannolikt med ett namn som SM-G955U eller 2PZC5). Tryck på den och du kommer att kunna se när den senaste säkerhetskopian ägde rum och vilka appar som inkluderades i den.

Mail, kalender och kontakter

Om du inte vill använda Google Drive-säkerhetskopior kan du fortfarande se till att dina viktigaste saker gör det över när du slår på din nya telefon.

Mail är förstås det enklaste. Om du använder Gmail behöver du bara logga in på ditt Google-konto för att ta över alla dina meddelanden. Och dina andra konton, oavsett Outlook, iCloud eller Hotmail, blir lika enkla. Hämta bara din favoritapp, skriv in ditt användarnamn och lösenord, så kommer du att vara på väg. Dessutom finns det många appar som Newton och Blue Mail som kommer att hålla flera konton synkroniserade med en enda inloggning.

För personer och möten har Google du också täckt här. Även utan en ordentlig Google Drive-säkerhetskopiering visas alla poster som är inmatade i Kalender på din telefon automatiskt på din nya telefon så snart du öppnar appen. Samma sak gäller Kontakter. Oavsett om du öppnar appen själv eller använder appen Telefon, kommer din kontaktlista att synkroniseras helt med din nya telefon, oavsett vilken telefon du byter från eller till.

 

 

Comments are closed.